Jste zde


Miluj svůj život 2018 od Lucie Ernestové
RenataP

Hledáte kalendář, který vám denně připomene, že nejdůležitější na světě je být smířen sám se sebou, zažívat svůj vnitřní klid a ticho a umět se dívat kolem sebe tak, abychom uměli rozeznat to pravé od toho ostatního? Umět odpočívat a umět se do něčeho s plnou vervou opřít? Lucie Ernestová letos vytvořila kalendář, který byl minulé roky otextován Louise L. Hay. Vzala to za stejný konec, ale přidala trochu své osobnosti, svých vlastních zkušeností a důrazností ho přizpůsobila českým čtenářům.

 

Podle ní nejsme tolik dělaní na povrchní klouzání po afirmacích, jako se to někdy v těch amerických děje, ale my potřebujeme a chceme víc důrazu, víc logiky, víc hlubších významů. A tak jsou její sdělení jen o chlup delší, ale o celý kožich víc nadupané emocionalitou a motivací, kterou pocítíte do morku kostí. Každý z textů, který tu je pro každý měsíc připraven, si můžete

Klid a ticho

V klidu a tichu se můžeš ponořit do sebe. Pozorovat své myšlenky, ladit se na své emoce nebo se nořit do hlubin svých pocitů. Prožíváš sám sebe právě teď a přijímáš vše takové, jaké to je. Necháš se vést svým vnitřním kompasem a děláš to, na co máš zrovna chuť.

Ponoř se do meditace.

Pomalu dýchej a volně dýchej, nech myšlenky plynout. Každou z nich přijmi a nechej odejít. Neulpívej na nich. Nalaď se na svůj životadárný dech. Vnímej sebe jako jedinečnou bytost na planetě Zemi, letící vesmírem.

Jsme vrstevnaté osobnosti. Vnímej pocity těla nebo vitální energie. Jak se cítí? A co tvé emoce a myšlenky? Ponoř se do pocitů svého srdce a hlubokého nitra. Tam najdeš sílu a posvátné ticho.

Tak to je jedno z nejcennějších sdělení, kterých se vám v životě může dostat. Miluju každý měsíc, když na konci otáčím stránku a dostává se mi svěžího nového sdělení. Tento kalendář používám už řadu let a kolikrát musím říct, že sdělení jsou natolik univerzální, že mám pár měsíců v roce pocit, že pro ten který měsíc byla vytvořena právě pro mě. Někdy se máme věnovat duši, jindy zdraví, někdy tělu a jindy zase pocitům lásky a… kdo by vlastně někdy nepotřeboval tato témata v roce pořádně probrat a vyházet to, co už neslouží a co se nám uvnitř duše kazí a otravuje nás i okolí?

O autorce:

Lucie Ernestová je máma dvou kluků, milující a milovaná žena a manželka, inspirovaná a inspirující ilustrátorka, čerstvá venkovanka, protřelá cestovatelka, zapomenutá architektka. Láká ji a táhne poznávání světa vnějšího a vnitřního. Baví ji surfovat na vlnách nápadů, zážitků a zkušeností a současně je ráda ukotvená v čase a prostoru doma na samotě za Prahou. Vymýšlí a tvoří zábavné a vzdělávací hry pro děti, které vycházejí u nás i v zahraničí. Kreslí inspirační obrázky pro malé i velké a svým osobitým životem inspiruje ostatní.

Lucie Ernestová: oblíbený kalendář je tentokrát originálním autorským dílem české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jako sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít.

Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2017




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

RenataP

Zaměření: Nevyplněno

Kontakt: Nevyplněno

Web: Nevyplněno

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více