Jste zde


Škola psychotroniky VIII.
Stanislav Brázda

Využití virgule v domácnosti

    Virgulí můžeme prověřovat, na jakou vzdálenost nám či ostatním členům domácnosti škodí záření z televizní či počítačové obrazovky, elektrické zásuvky, rozhlasového přijímače a dalších elektrických spotřebičů.

    Prakticky toto měření provedeme tak, že se postavíme před měřený předmět ve vzdálenosti 1 až 3 metry, virguli namíříme na přijímač a zadáme si: Až se přiblížím virgulí na vzdálenost, na niž už přijímač škodí mému zdraví, virgule se ohne doprava. Pak jdeme k přijímači a změříme bezpečnou vzdálenost - ta je důležitá zejména v ložnicích, kde máme poblíž hlavy elektronické budíky, rozhlasové přijímače, elektrické zásuvky a jiné zdraví škodlivé předměty, které mohou způsobovat nespavost či škodit našemu zdraví v případě, že není dodržena bezpečná vzdálenost.

    Tuto vzdálenost měříme samozřejmě každému členovi domácnosti zvlášť.

    Další využití

    Když jsme u nespavosti (touto problematikou se budeme zabývat podrobněji v samostatných kapitolách o nemocích, lécích a léčbě): kyvadlem si můžeme zjistit, jaká je optimální teplota vzduchu v ložnici pro nás či naše rodinné příslušníky.

    Virgulí (ale i kyvadlem) jsme rovněž schopni určovat světovou stranu, optimální pro natočení našeho těla ve spánku, i to, kterým směrem mít hlavu. Malé děti si najdou správný směr automaticky, proto bychom je neměli přetáčet do původní polohy, pokud se ve spánku natočí jinak, ale natočit postýlku podle dítěte.

    Prakticky jsem virgule použit při seřizování satelitu, protože v panelákovém domě byl kompas ovlivněn dráty v panelech a neukazoval dobře.

    Virgule nám řekne i to, jak dlouho můžeme být na slunci, abychom se nespálili, jaký krém je pro nás nejvhodnější atd. Využití psychotroniky v životě je nekonečné, můžeme se ptát, kde jsme schopni najít partnera, práci, zda v česku, či jinde, v malém městě, velkém městě, na vesnici, atd.


    Jak najít vhodné místo pro měření

    Aby byly výsledky co nejpřesnější, je nutné si najít na práci s kyvadlem v bytě vhodné místo.

    Otázku zadáme takto: Ať mi virgule najde vhodné místo, kde mohu pracovat s kyvadlem. Virgule se sama natočí vhodným směrem. Pokud se nenatočí, jsme buď na nevhodném místě, nebo je nevhodný celý prostor. Pro kontrolu si to musíme ověřit kyvadlem v jiném, k měření vhodném prostoru.


    Škodlivé látky v bytě

    Na škodlivé látky se ptáme: Na kolik procent nám škodí prostředí v obývacím pokoji? Pokud bude odpověď nad 50 procent, je třeba vliv těchto látek na naše zdraví nepodceňovat a původ škodlivé látky zjistit. Z praxe vím, že to jsou nejčastěji záclony, koberce, molitan, lepidlo z nábytku, dřevotříska, některé květiny, prostředky proti molům, voňavé indické tyčinky apod.

    Vyjmenujeme vše, co máme v bytě, a postupně odhalujeme, co nám škodí a nakolik. V úvahu však musíme brát i svůj zdravotní stav. Když jsme zdrávi, nevadí nám věci, které při oslabeném organismu škodí. Takže pokud je někdo v rodině nemocen, mají na jeho zdraví nepříznivý vliv i zmíněné silonové záclony či koberec, který mu běžně - je-li zdráv - nevadí. Stejně tak lze hledat plísně, roztoče, a jiné.

    Pokud vám vyjde škodlivost do 50 procent, nemusíte se jí vůbec zabývat.


    Zlozvyky a návyky

    Kyvadlem se můžeme ptát na kouření či alkohol.

    Zeptáme se: Jak jsem závislý na kouření? Pokud bude odpověď na 50 procent, jsme závislí tak, že nejsme schopni sami přestat, od 50 do 60% jsme schopni přestat, ale s pomocí druhé (vhodné) osoby, nad 60% nejsme schopni se závislosti zbavit (procenta záleží na zadání).

    Ptáme se dál: Existuje něco, co by mi pomohlo odnaučit se kouřit? Bude-li odpověď nad 50 procent, pak to znamená, že ano, máte šanci.

   
Další otázka: Na kolik procent mi pomohou odnaučit se kouřit (brát drogy, alkohol) žvýkačky proti kouření, př. zda chybí určité vitamíny či minerály, vyřešením problému ve vztahu, v rodině, nedostatkem sexu,nedostatek seberealizace, problémy v práci, z dětství, amulet, atd. Málo kdy jde jenom o jeden důvod. Bude-li odpověď nad 50 procent, je tato možnost k odnaučení kouření reálná. Hledáme tak dlouho, až najdeme nejvhodnější způsob, jak se co nejrychleji a nejefektivněji zlozvyku zbavit.

   
Když nám při první otázce - Existuje něco, pomocí čeho bych se odnaučil kouřit? - odpoví kyvadlo na 80 procent, budeme hledat metodu účinnou také na 80 procent. Pokud tedy již zmíněné žvýkačky jsou pro nás účinné jen na 60 procent, víme, že existuje něco vhodnějšího a budeme to kyvadlem hledat.

    Stejně se ptáme na alkohol či na drogy.

    Další důležité otázky mohou být: Je někdo v mém okolí, kdo je schopen mi pomoci? O kolik let si ten či onen zkrátil věk tím, že kouřil? Odpověď budeme odečítat na číslech 0 až 100 jako 0 až 10 let. Další prospěšná otázka je: O kolik let celkem si zkrátím věk, když budu dál kouřit tak, jak kouřím?

    Podobně se můžeme ptát obecně: O kolik let jsme schopen si prodloužit věk, když pro sebe udělám maximum? Pokud nám kyvadlo ukáže o kolik, musíme se ptát dál: Co musím udělat, abych dosáhl toho, co je pro mě prospěšné?

    Uvedeme si příklad: O kolik let si prodloužím život, pokud změním skladbu stravy? O kolik let si prodloužím život, když začnu sportovat? Na kolik procent se dobře stravuji?

    Zajímavá otázka je i tato: Jak pro mě vhodné množství potravin (tekutin) požívám? Rozmezí - 50 procent správné množství, pod 50 procent jím a piji málo, nad 50 procent zbytečně mnoho.

    Nyní pracuji na způsobu, jak se zbavit závislosti "náhradním" způsobem.


    Alergie

    Nejdůležitější je otázka, který orgán alergii (lupenku, atd.) způsobuje. Většinou jsou to játra, tenké a tlusté střevo. Většinou máme díky alergenům zvýšenou spotřebu vitamínu B3, C, Fosforu, Zinku, Selenu, Jodu, takže při nedostatku výše uvedených látek v trávicí soustavě se projeví problém na kůži. Také to může být problém jen jedné poloviny těla (viz moje teorie o vzniku nemoci), takže je dobré se ptát zvlášť na pravý - levý jaterní lalok.

    Stejně jako u jiných nemocí je nutné najít příčinu a odstranit ji, jinak se nevyléčíme s trvalým efektem.

    V případě alergií se ptáme: Na co je ten a ten alergický? Sestavíme si tabulku, do níž si napíšeme vše, co nás napadne.

    V tabulce, kterou uvádím v příloze, jsou pouze nejběžnější příklady: pes, kočka, jiná zvířata, prach, pyl, kysličník siřičitý, peří, slunce, barviva, chlor, voda, mléko, tropické ovoce, bakterie atd. Můžete být alergičtí na víc věcí najednou, takže se ptejme: Na co dál ( a v jakých obdobích - jaro, léto, podzim, zima) jsem (je ten či onen) alergický? V případě, že zjistíme na jaře, alergen pyl, je nutné v tomto čase jíst více vitamínů a minerálů, kterých alergen vyvolá nadměrnou spotřebu.

U ovoce se ptáme: Na kolik procent je pro toho a toho dobrý pomeranč (citron, jablko, kiwi atd.)? Pokud jsou odpovědi pod 50 procent, testované potraviny nevyhovují. Zajímavé je zjistit, jak dlouho má ovoce po utření (konzervaci)hodně energie, vitamínů, minerálů.

Obecně se dá říci, že při 100 procentním množství všech důležitých látek a energie v těle se alergie neobjeví, i když k alergii máme dispozice.


Barvy

Velmi důležitou roli v našem životě, aniž si to uvědomujeme, hrají barvy. Mějte to na paměti a nepodceňujte otázky typu: Jaká barva je nejvhodnější pro moje auto? Jaká barva je pro moje auto nebezpečná?(př. v jakém období).

Můžeme se ptát i na léčivost barev. U zjišťování barev je nutné si uvědomit, že ne každý je jinak a jiném období citlivý na barvy. S tím souvisí i osvětlení v místnosti, kde trávíme večery, zejména v období podzim-zima, kdy je brzo tma.

Proto se nejdříve zeptáme: Na kolik procent jsem citlivý na barvy? Bude-li odpověď nad 50 procent, je dobré si prospěšnost jednotlivých barev vyzkoušet. V opačném případě to pro nás není příliš důležité. Barvy je dobré zjišťovat zejména u oblečení ložního prádla.

Podnikatelé by si měli zjistit, na kolik procent ovlivňuje barva obleku jejich obchodní jednání.

V této souvislosti je na místě upozornění, že je obecně prospěšné zadávat si u důležitých jednání otázku: V jaký rok, měsíc, den či hodinu bych měl vést jednání s tím a tím, aby pro mě bylo úspěšné?

U barev doporučuji ptát se, jaké léčivé účinky na nás jednotlivé barvy mají. Otázku si zadejte následovně: Na kolik procent mě barvy mohou léčit? Pokud bude odpověď více než 50 procent, bude stát za to, abychom tuto terapii vyzkoušeli.



Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Stanislav Brázda

Zaměření: Nevyplněno

Kontakt: Nám. 5. května 24, 252 25 Jinočany, Praha-západ
Tel./fax: 257 960 095
Kancelář a objednání: 606 119 600
www.brazda-s.cz

Web: Nevyplněno

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více