Jste zde


Škola psychotroniky VII.
Stanislav Brázda

PRÁCE S VIRGULÍ

    Jak vyhledávat škodlivé zóny

    Abychom mohli spolehlivě odhalovat geopatogenní zóny již na konkrétních místech, je lepší používat virguli než kyvadlo.

    Tvar a materiál virgule určíme obdobně jako u kyvadla. Virguli pro nás vhodnou si můžeme nechat "nakreslit" kyvadlem. Pokud to neumíme, je možné vybrat variantu vhodnou pro nás z několika nákresů.

    Než jdeme "měřit" zóny do bytu, nejdříve si je orientačně zjistíme kyvadlem na plánku bytu v prostředí, které je bez zón, protože pokud bude zóna pod celým domem, nebude měření v bytě objektivní.

    Tím se dozvíme i to, zda budeme vůbec umět s virgulí pracovat a jaký asi má mít naše virgule tvar. Pokud kyvadlo ukáže, že práci s virgulí nevyhovujeme, musíme položit otázku, jsme-li schopni se to naučit a za jak dlouho.

    Nejdříve si upřesníme, z jakého materiálu má být virgule vyrobena. Vhodný materiál určíme z tabulky, v níž máme nejběžnější materiály vyznačeny. Pro většinu z nás bude uvedený výčet materiálů postačovat.

    Dále musíme zjistit, jaký má být průměr materiálu na zhotovení virgule. Nyní přichází na řadu nejdůležitější a nejobtížnější zjištění, a to jaký tvar virgule je pro nás nejvhodnější.

    Obecně lze použít virguli podle nákresu v příloze. Každý už si může kyvadlem sám prověřit, na kolik procent je pro něho tento tvar vhodný. Pokud nebude vyhovovat, nechá si optimální tvar "namalovat" kyvadlem.

    Při hledání zón je nutné nejdřív hledat na mapě či plánu bytu (parcely), mimo měřenou zónu, protože ve škodlivých zónách nemusí kyvadlo nebo virgule ukazovat dobře. Já již hledám zóny zásadně mimo měřené prostory a nechávám je "kreslit" kyvadlem.


    Jak malovat tvar virgule

    Tvar virgule zjišťujeme kyvadlem tak, že si nakreslíme osu, kyvadlo nasadíme na její začátek a necháme ho kreslit vhodný tvar (polovinu) virgule.

    Stejným způsobem lze samozřejmě kreslit i vhodný tvar kyvadla.

    Většině z nás bude více či méně vyhovovat tvar virgule podle obrázku v příloze, někomu postačí třeba "drát" ohnutý do tvaru písmene L, někdo bude potřebovat dráty dva. Zkouškami kyvadlem najdete nejvhodnější řešení.


    Jak pracovat s virgulí

    Když si podle svých měření vyrobíme vhodnou virguli, můžeme se pustit do hledání zón, vody, záření atd. Ovšem ne každý bude umět virguli držet, není to totiž právě příjemné. Držení se musí trénovat. Komu práce s virgulí nepůjde ani po dlouhodobém procvičování, bude muset nadále používat pouze kyvadlo. Je to obtížnější, ale jde to také. Je nutné zjistit, jaká virgule je pro nás vhodná. Někdo potřebuje jednu virguli, někdo dvě (v každé ruce jednu), někdo musí držet virguli v dlani, někdo mezi palcem a ukazováčkem.

    Pokud vyhledáváte zóny kyvadlem, najděte si nejdříve souřadnice zón či záření, což se nejlépe provádí na nákresu půdorysu místnosti.

    Virgulí pracujeme tak, že se postavíme na libovolnou stranu místnosti a zadáme pokyn: Nyní chci najít škodlivé negativní zóny, nechť se virgule natočí směrem, kde je najdu. Virgule se natočí a my ji pomalu následujeme.

    Dalším pokynem zadáme: Až najdu hledanou zónu, nechť se virgule natočí do pravého úhlu v místě, kde zóny začíná.

    Další otázky jsou upřesňující: Jak je objevená zóny silná a jak komu z těch, kteří v ní bydlí, škodí?

    Na to zapomíná mnoho psychotroniků, kteří umějí zóny najít. Ne každému totiž zóny škodí stejně, někomu dokonce neškodí vůbec. Proto se leckdy nábytek přemisťuje zbytečně. Stejné je to i s různým zářením.


   
Další využití virgule

   
Stejným způsobem jako zóny lze virgulí hledat nerosty, vodu, naftu, lidi, zvířata, ztracené či ukradené předměty, škodlivé látky, záření, elektrické vedení, plyn atd., pokud k tomu ovšem máme příslušné schopnosti. Hledají se tak i pozitivní zóny, na nichž stojí například kostely. Některé zóny se "stěhují", podle změn spodních vod, proto je nutné se ptát, zda ta a ta zóna je na stejném místě v létě, jako v zimě, atd.

    V některých státech si stavitelé, než začnou stavět dům, nechají prověřit parcelu.


    Jak správně zadat otázku?

    Stejně, jako se hledá síla škodlivosti patogenních zón, se hledá i hloubka, v níž je voda, zlato, nafta atd.

    Pokud nalezneme místo, kde je voda, zadáme otázku takto: Jak hluboko je pramen vody? S virgulí v ruce budeme "projíždět" do prostoru, kde jsme vodu našli. V místě, kde se pod zemí voda nachází, budeme virgulí protínat pramen, virgule bude uhýbat vpravo, či vlevo, podle našeho zadání do doby, než řekneme správné číslo např. v metrech. Př. Budeme hledat hloubku pramene na studnu, najdeme vhodný, silný pramen (nejlépe dva až tři protínající se prameny spodní vody) a budeme opakovat )nahlas či pomyslně) čísla hloubky pramene v metrech. Pokud kyvadlo při vyslovení č. 8. "neuhne" a "projede" rovně nad pramenem, je hloubka pramene 8 m. Lepší je hloubku stanovit rovnou a přesně kyvadlem.

    Naše další zadání bude: Jak musí být studna hluboko vykopána, aby v ní byl dostatek vody? Do prostoru, kde je voda, "projedu" tolikrát, kolik metrů hluboko je nutné kopat,, až napočítám správnou hloubku, virgule se neuhne, ale "projede" rovně do prostoru nad pramenem. Projíždíme virgulí do prostoru nad nalezeným pramenem a pomyslně počítáme metry. Pokud virgule "projede" rovně a neuhne u čísla 10, víme, že studna misí být hluboká 10 metrů.

    Aby studna měla dostatečný přítok, musíme určit sílu pramene. Hloubku můžeme spolehlivě stanovit kyvadlem.

    Stejným způsobem hledáme sílu geopatogenních či psychosomatických zón.

    V případě radonového záření, které má hodnoty stanoveny, je zjišťujeme kyvadlem pomocí naší tabulky. Hodnoty se udávají v Bq/m2 - od 150 Bq/m2 je záření škodlivé. A opět - neškodí každému stejně, proto je zapotřebí najít hodnotu, od níž je záření škodlivé pro konkrétního jednotlivce.


    Příběh třetí

    Před časem jsem měnil byt. Přišel zájemce, můj byt se mu líbil; požádal jsem ho, aby mi namaloval půdorys svého bytu. Vyhověl mi a já si kyvadlem prověřil, jak silné jsou tam geopatogenní zóny, a napadlo mě i zkusit, jaké jsou v bytě další škodlivé látky či záření. V dětském pokoji mi kyvadlo ukázalo škodlivé záření. Stanovil jsem radon a zjistil i jeho hodnotu.

    Požádal jsem dotyčného, aby mi namaloval zdi domu. Zjistil jsem, že záření vychází ze zdi výtahové šachty a skrze zeď až do dětského pokoje. Protože byl dotyčný stavař a rozuměl věci, přiznal, že kdysi kontrolní orgán zjistil radonem zasažené panely. Měly být znehodnoceny, ale byly použity na stavbu výtahové šachty. Po tomto zjištění konstatoval, že je mu jasné, že se mnou byt nevymění.



Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Stanislav Brázda

Zaměření: Nevyplněno

Kontakt: Nám. 5. května 24, 252 25 Jinočany, Praha-západ
Tel./fax: 257 960 095
Kancelář a objednání: 606 119 600
www.brazda-s.cz

Web: Nevyplněno

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více