Jste zde


32. VINE - jsem skutečná autorita...
Pavla Aligová

Typ člověka Vine je vysloveně vůdčí osobnost. Sebevědomě stojí v čele kolektivu, skupiny či rodiny a je o vhodnosti a správnosti svého postavení zcela přesvědčen. V krizových situacích se dokáže bleskově rozhodovat a uchovat si přehled, což z něho činí i vůdce, který je kvůli těmto kvalitám vyhledáván.

 

Nebezpečí však vyplývá ze závislosti prosadit se za každou cenu a zneužití řídící funkce. V konečném efektu přestane dbát na prospěch kolektivu a prosazuje jen své subjektivní rozhodnutí. Časem to vyústí do pozice bezohledného vládce, tyrana a diktátora. Společníci, spolupracovníci nebo podřízení se začnou cítit utlačeni, manipulováni a zcela nepochopeni, což vede k všeobecné nespokojenosti. Na kritiku jeho přílišné dominance reaguje bez většího zájmu, jelikož ji považuje za nepřiměřenou nebo nesmyslnou. Společnost mu propůjčila moc dobrovolně, musí tedy jeho názory, reakce a zákony respektovat! Soucit, všeobecná láska a pochopení jsou vystřídány neústupností, přehnaným sebevědomím, dominancí, neschopností se podřídit a vyžadování tvrdé discilíny bez citových aspektů.


Člověk typu Vervain říká:

  • kvalita vůdce je v jeho neústupnosti
  • u opravdového chlapa musí city stranou
  • už jako dítě jsem se nepodřídil žádné autoritě
  • mám pravdu, proto nediskutuji
  • k obhájení mé pozice sahám po všech dostupných prostředcích
  • žena mi často vyčítá mou nepřiměřenou tvrdost vůči celé rodině


Tato duševní disharmonie je skutečnou hrozbou pro lidstvo. Rozhlédněme se jen kolem sebe, zamysleme se nad stavem našeho okolí, rodiny nebo státu. Při poslechu rádia nebo sledování televizních novin jsou toto typy lidí neustále prezentovány a často i za potlesku a ovací jejich přívrženců. Esence Vine má za úkol zharmonizovat tento patologický duševní stav a dát prostor ostatním s jejich osobními názory, návrhy a životem vůbec. Tolerovat kolektivní myšlení a pomoci ostatním najít jejich individuální cestu, je postojem skutečného vůdce.





Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Pavla Aligová

Zaměření: Astrologie, Bachova kvetova terapie, Schüsslerovy mineraly, Tarot.

Kontakt: www.astrogaia.webnode.cz

Web: http://www.astrologin.wz.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více