Jste zde


31. VERVAIN - jsem idealista bez hranic...
Pavla Aligová

Pokud se člověk typu Vervain nadchnul pro určitou myšlenku, snaží se své nadšení předat dál a přesvědčit své okolí o nezbytnosti se s tímto ideálem rovněž ztotožnit. Problémem v jeho snažení je najít tu správnou míru a nepřehánět, ať už se jedná o práci, sport, módu, sex apod.

 


V případě, že jeho okolí reaguje na jeho impulsy bez zájmu, nedůvěřivě nebo odmítavě, podnikne vše, co je v jeho silách, aby ostatní strhnul na svoji stranu. Jeho idealismus nezná mezí a často si své cíle klade tak vysoko, že se stanou nedosažitelnými. Z tohoto důvodu působí tito lidé až fanatickým dojmem a jejich přesvědčovací metody se stávají nepříliš oblíbenými. Neustálé snažení přesvědčit ostatní o svých ideálech, pravdách a názorech vede časem k duševnímu napětí a vyčerpání, což má za následek podrážděnost a netrpělivost, spojenou s impulzivními výbuchy, které jsou ve většině případů zcela nepřiměřené dané situaci.

 

U typu Vervain je velice silně vyvinut smysl pro spravedlnost, proto se často zasazují za jedince, o kterých se domnívají, že jsou oběťmi nespravedlnosti.

 

U dětí je možné tento stav pozorovat, pokud se nadchnou pro určitý směr (předmět nebo hoby) a ostatní důležité věci odsunou stranou a přestanou vnímat jejich důležitost. V jednom učebním předmětu mohou být nesmírně úspěšné a vjiném může hrozit propadnutí z důvodu absolutního nezájmu. Tyto děti bývají velice netrpělivé (hyperaktivita), ruší ostatní v rozhovoru, pokud jsou za to potrestány, vydávají přinejmenším rušivé zvuky (bouchají předměty, mlaskají, louskají prsty apod.).


Člověk typu Vervain říká:

  • o své nadšení se musím okamžitě s někým podělit
  • pokud někdo nenaslouchá mým dobře míněným radám, je to k uzoufání
  • mám neustále problémy s usínáním
  • musím dokázat, že mám pravdu!
  • cítím neustále vnitřní napětí, nemohu se uvolnit
  • pokud někdo nenaslouchá, dokážu i přitlačit
  • dokud nedosáhnu svého cíle, nedokážu se uvolnit
  • často se setkávám s hloupými ignoranty; má ideologie a cíle jsou pro ně nepodstatné

K tělesným potížím, spojeným s esencí Vervain, patří ztuhlé svaly, vysoký krevní tlak, bolesti hlavy, neschopnost se uvolnit, nervozita a nervózní tiky, střevní kolika, vnitřní křeče, tlak v očích a zvýšená funkce štítné žlázy.

 




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Pavla Aligová

Zaměření: Astrologie, Bachova kvetova terapie, Schüsslerovy mineraly, Tarot.

Kontakt: www.astrogaia.webnode.cz

Web: http://www.astrologin.wz.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více