Jste zde


30. SWEET CHESTNUT - propadl jsem úplnému zoufalství...
Pavla Aligová

Člověk typu Sweet Chstnut se ocitl ve stavu úplného zoufalství. Neočekávaná rána osudu nebo zdánlivá bezvýchodná životní situace jej přivedla na hranice jeho duševních sil. Přesto, že již vyzkoušel všemi možnými i nemožnými prostředky tuto situaci řešit, nemůžeme se pohnout z místa a všechno se zdá předem prohrané a ztracené. Tento stav vede k pocitu vnitřní prázdnoty, rezignace, naděje a víra na zlepšení se zcela vytratily. Smysl života se zhroutil, stále znovu se vynořují myšlenky: "Jak dál?"

 

Člověk typu Sweet Chestnut říká:

  • propadl jsem zcela svému zoufalství
  • mé osudové rány nemohu dál unést
  • má životní situace se pro mne stala peklem na zemi
  • mé síly a má víra ve zlepšení mne opustily a nevím, jak dál
  • všechno jsem ztratil a Bůh mne také opustil


Dr. Bach popisuje tuto esenci a tento duševní stav následovně: "V životě přicházejí momenty, kdy tělo a duše cítí, že se dostali na úplný konec jejich možného zatížení a dochází nebo neodvratně musí dojít k jejich totálnímu zhroucení, jakoby muselo následovat úplné zničení a zahubení jejich osobnosti a všeho kolem nich."


Člověk ve stavu Sweet Chestnut si podobně jako ve stavu Agrimony nechává své neúnosné strasti pro seb. Naproti tomu jedinec ve stavu Gorse se o své problémy dělí s ostatními, Sweet Chestnut je uzavřený stejně jako jeho komunikace s okolním světem, drží své emoce zcela pod kontrolou a bojuje se svou neutěšenou situací dál. Pro srovnání uvedu příklad člověka Cherry Plum, který se v těchto neúnosných životních situacích rychle dostane do zkratového jednání, které může vést k sebezničujícímu kroku sebevraždy. Tato náhlá zkratová situace Cherry Plum se odlišuje např. od stavu Wild Rose, kdy jedinec rezignuje a v myšlenkách si se sebevraždou pohrává a plánuje douhodobě její naplnění, Cherry Plum však reaguje okamžitě na svůj myšlenkový impulz a pro rodinné příslušníky je tento krok zcela neočekávaný a šokující.


Stav Sweet Chestnut se může neočekávaně objevit při úmrtí blízkého člověka, nebo i rozchodu s partnerem, se kterým je dotyčný v karmickém spojení a tato ztráta je spojena s neúnosnou duševní ztrátou. Tyto ztráty mohou velmi bolestně a osudově zasáhnout celý náš život. U každého z těchto jedinců Sweet Chestnut je však nutné vzít v úvahu a zmapovat jejich duševní tendence k duševnímu přetížení a to i v minulosti. Ne každý člověk reaguje na stejné duševní zatížení stejným způsobem a pocity. Momentální aspekty mají zcela jistě spojení s duševními aspekty z minulosti, ty však dřímaly jakoby v pozadí. Proto je důležité esenci Sweet Chestnut kombinovat s dalšími esencemi odpovídající momentálnímu stavu (např. Agrimony, Gentian, Willow, Wild Rose, Star of Bethlehem atd.) a po jeho odeznění odstranit staré zatěžující duševní nánosy dalšími individuálními esencemi, které však bezprostředně se stavem Sweet Chestnut souvisí.




Pokračování příště



Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Pavla Aligová

Zaměření: Astrologie, Bachova kvetova terapie, Schüsslerovy mineraly, Tarot.

Kontakt: www.astrogaia.webnode.cz

Web: http://www.astrologin.wz.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více