Jste zde


3 čínské houby, které pomáhají v boji proti rakovině
Esoterika.cz

 

Rakovina – bohužel – není řídké onemocnění. Podle České onkologické společnosti bylo v roce 2015 v České republice přes půl milionu nemocných rakovinou. Nejčastěji šlo o rakovinu kůže, tlustého střeva a konečníku, prsu, prostaty a plic.

Věděli jste, že je možné léčbu radioterapií a chemoterapií účinně podpořit čínskými léčivými houbami? Pojďme se podívat na to, jak účinkují na nejčastější typy rakoviny. 

Outlovka pestrá proti rakovině prsu, střev, plic a kůže

Outlovka pestrá, známá také pod latinským názvem coloriolus versicolor, roste v Evropě, Asii a Severní Americe. V Číně ji využívají už po staletí pro její schopnost navrátit tělu i mysli rovnováhu.

Využívá ji i moderní medicína – v Japonsku se od roku 1987 používá jako uznané léčivo k léčbě rakoviny. Její účinky prokazuje celá řada studií. Obsahuje látky PBP a PSK, polysacharidy, které stimulují reakci na nemoci, a tak pomáhají tělu, aby se s nádorem vyrovnalo samo. Outlovka také zvyšuje počet a aktivitu NK buněk, které zajišťují rychlou odpověď na nádorové bujení. Těchto buněk v těle při radioterapii a chemoterapii ubývá, proto je outlovka vhodná jako doplněk při těchto metodách léčby.

Colorious versicolor pomáhá lépe snášet vedlejší účinky chemoterapie a radioterapie. Podle studií je účinná především při léčbě rakoviny jater, prsu, plic, žaludku a melanomu a také jako prevence rakoviny děložního čípku.

Reishi proti rakovině prsu, střev a prostaty

Houbu reishi, česky lesklokorku lesklou, využívá tradiční čínská medicína pro její schopnost podporovat imunitu, zklidňovat organismus a zkvalitňovat spánek. Nejnovější studie prokazují její schopnost bojovat s rakovinou nejrůznějších druhů. Obsahuje dvě velmi důležité látky: betaglukany a triterpeny. Ty první stimulují mikrofágy, tedy buňky, které hrají zásadní roli při reakci organismu na nemoci včetně rakoviny. Triterpeny jsou cytotoxické pro nádorové buňky – jednoduše je zabíjejí.

Podle studií lesklokorka podporuje tvorbu protilátek, které rozpoznají a zabíjejí antigeny spojené s nádory. Dokáže také zabránit nádorům v šíření. V případě rakoviny prostaty zužuje cévy vedoucí k nádorům, a tak zabraňuje rakovinným buňkám v množení, v případě rakoviny prsu blokuje signalizační cesty, kterými se nejagresivnější buňky šíří do dalších částí těla.

Reishi také reguluje složení střevní mikroflóry, a tak zabraňuje vzniku rakoviny tlustého střeva. Podobně jako outlovka mírní vedlejší účinky chemoterapie a radioterapie, jako je únava nebo nevolnost, a chrání zdravé buňky před škodlivým zářením.

Hericium erinaceus proti rakovině střev, jícnu a žaludku

Hericium, česky korálovec ježatý, roste v Severní Americe, Číně a Japonsku. Tato houba je využívaná pro své schopnosti obnovovat nervový systém, pomáhá ale i na nemoci trávicího traktu včetně rakoviny. Stejně jako reishi obsahuje betaglukany a má silné antioxidační účinky – vychytává nebezpečné volné radikály. Má pozitivní vliv na imunitní systém a pomáhá předcházet rakovině jícnu, žaludku a střev i ji léčit.

 

Podle studií korálovec omezuje šíření nádoru a ničí ho. Studie provedená na myších ukázala, že u myší, kterým byl podávaný extrakt z hericia, došlo ke ztrátě objemu nádoru, ale ne zdravé tkáně. Extrakt tedy ničil buňky nádoru, aniž by zasáhl zdravé buňky.

Jak vybrat kvalitní doplněk stravy z čínských hub?

Aby měly doplňky stravy z těchto hub požadované účinky, mělo by jít o extrakt z těla houby. Někteří výrobci používají prášek ze sušených hub, v této podobě ale nejsou obsažené léčivé látky pro lidské tělo stravitelné. Takové přípravky poznáte podle toho, že se jedná o „prášek z těla houby“, vy ale raději sáhněte po extraktu, jako je například tento extrakt z houby Reishi. Zkontrolujte také, aby měl přípravek potřebnou koncentraci: minimálně 40 % polysacharidů.  

Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Esoterika.cz

Zaměření:

Výklady karet, Lenormand, budoucnost

Kontakt: Nevyplněno

Web: http://www.esoterika.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více