Jste zde


Jak často chodit na masáže?
Esoterika.cz

Masáž je něco, co nám může nejenom ulevit od psychické bolesti, ale může být dobrým pomocníkem i od psychických problémů. Dnes existuje bohatá nabídka masáží, které mohou být zaměřeny čistě na úlevu od bolesti, stejně jako se může jednat o metody, které jsou naopak spojeny přímo s relaxací jako takovou. Nejenom, že byste měli při výběru masáže hledět nutně jenom na její typ. Aby vám skutečně pomohla, je třeba myslet i na pravidelnost. Masáže rozhodně nejsou jednorázovou záležitostí, a to zvláštně ve chvíli, kdy vám mají skutečně pomoci. A jak často chodit na masáže? Podívejte se s námi na rady, které jsou vytvořeny ve spolupráci s kvalitními maséry.

 

Potřebujete odstranit bolest?

Mnoho lidí jde na masáž až ve chvíli, kdy už je doslova pozdě. Tedy kdy už jsou bolesti téměř nesnesitelné a je třeba je odstranit co možná nejdříve a nejrychleji. Pokud je právě toto vaše situace, a hledáte správný interval, jak často chodit na masáže, tak vám musíme říci, že v tomto případě platí jedno pravidlo - čím více, tím lépe pro vás. Když máte skutečně silné a dlouhodobé bolesti, je nutné je začít aktivně řešit. Jedna masáž vám od nich rozhodně neuleví. V takovém případě je dobré myslet na to, že byste měli docházet na masáž alespoň dvakrát týdně. Myslete na to, že jste tuto proceduru několik let podceňovali a tak nyní nezbývá, než začít chodit za odborníkem hodně často. A do jaké doby ho navštěvovat? Samozřejmě do doby, než bolest ustoupí. Potom přijde ten pravý čas na změnu intervalu.

Je bolest pryč, a vy chcete eliminovat poslední její zbytky?

Pokud je ta nejhorší bolest pryč, a objeví se pouze ve výjimečných případech, máte jistotu, že intenzivní masážní kúra skutečně dokonale zabrala. Nyní tak můžete interval návštěvy zkrátit. Pokud budeme konkrétní, je ideální docházet nejprve jednou týdně a postupně daný interval prodlužovat. A to tak, že na masáž půjdete jednou za dva týdny, později dokonce i jednou za tři týdny. Musíte sami na sobě vycítit, jak vám pomáhá a také musíte vycítit i to, jak dlouho její účinky vydrží. To je silně individuální a společně se zkušeným masérem obvykle najdete správný interval, během kterého ještě stále a pravidelně léčíte nárazovou bolest, která se může objevit. Výše zmíněné a doporučované intervaly využívejte tak dlouho, dokud bolest zcela nezmizí a vy budete mít jistotu toho, že se cítíte dobře.

Chcete si udržovat zdraví?

Výše doporučený postup vám pomohl od chronické bolesti, stejně jako zajistil, že se už cítíte dokonale. To ale neznamená, že byste měli s masáží přestat. Pokud to byla právě ona, která vám pomohla k dokonalému zdraví i kondici, nesmíte zapomínat ani na další pravidelné aplikace. A to proto, aby se jeho fungování opět nezhoršilo a aby tělo takzvaně nezestárlo. Pokud máme říci ideální interval související s udržováním vašeho zdraví, potom je třeba uvést, že ideální je nechat se namasírovat jednou měsíčně. I zde samozřejmě volte masáž podle toho, co je vaším cílem. Pokud se před pár dny objevila lehčí bolest, je dobré proceduru zintenzivnit. Pokud si chcete spíše jenom odpočinout, je relaxační masáž volbou, která nezklame.

Vše je individuální

Nezapomínejte také na to, že každý jsme jiný. Každý máme jiný věk, jinak stavěné tělo, nebo jiný životní styl. Jiné mohou být potřeby u aktivního sportovce, jiné budou u manuálně pracujícího člověka a jiné u toho, co celé dny jenom sedí na židli v kanceláři. Pokud však navštívíte kvalitní masážní salon, můžete si být jisti tím, že společně s masérem najdete ten pravý interval i pro vás. Takový, který vám nejprve pomůže od výrazné bolesti a později dokáže vaše tělo dlouhodobě udržovat v dokonalé fyzické kondici.

Dopřejte si kvalitní masáž, je to dobré pro vaše zdraví nebo si vyberte jeden z dalších tipů na zážitkové dárky na webu Rankito.cz.

 

Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Esoterika.cz

Zaměření:

Výklady karet, Lenormand, budoucnost

Kontakt: Nevyplněno

Web: http://www.esoterika.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více