Jste zde


Padání vlasů a předčasné šedivění
Petr Khür

Z pohledu Tradiční čínské medicíny jsou kvalitní vlasy ukazatelem zdraví. Padání či předčasné šedivění je známkou určité dysfunkce esence ledvin a krve jater. Esence ledvin je energie, která primárně odpovídá za stav našich vlasů. Dědíme ji od rodičů. Je rovněž doplňována z našeho celkového stavu energie, tedy z jejího nadbytku. Její vyčerpanost je způsobena stresem, velkým úbytkem celkové energie, například po porodu, fyzickou či duševní zátěží, vrozenou nedostatečností, nadměrnou sexuální aktivitou.

 

Léčba směsí čínských bylin, jejímž základem je modifikace byliny He shou wu, trvá průměrně 6 měsíců. Během této léčby dochází u většiny klientů k obnovení již vypadaného porostu vlasů a to i na místech, kde již žádné nezbyly. A to i v případě vrozené nedostatečnosti. Z vlastní praxe mohu potvrdit, že i na vysloveně holých místech na hlavě po určité době došlo k obnovení růstu vlasů. Pokud k vypadání vlasů nedošlo před velmi dlouhou dobou. Závěrem nutno podotknout, že léčba je zaměřena zcela individuálně. Tedy dle Vašeho aktuálního stavu.

I když jsou příznaky u několika osob podobné či stejné, u každého probíhá léčba jinak. Jiné složení bylinných směsí, trochu jiný postup.




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
5
Average: 5 (1 vote)

Petr Khür

Zaměření:

Praktik Tradiční Čínské Medicíny.

Kontakt:

tcm@khur.cz

Web: www.khur.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více