Jste zde


Aby naše děti byly sebevědomé a prospívaly ve škole
Naďa Jandová

S šikanováním dětí se někdy setkáváme už na základní škole. "Šikanované děti se kvůli strachu ze spolužáků nemohou soustředit na učení a výsledky jejich práce jsou špatné," říká Irena Trnová, která se zabývá kineziologií a metodou ONE BRAIN. Jak dodává, často se stává, že poté co dítě odblokuje, dochází ke zlepšení ve škole a ti co jej šikanovali, se stávají jeho nejlepšími kamarády.

 

"Podezřelá"jednička?


Jedenáctiletou Evu odblokovala Irena Trnová na dyslexii. Úspěch byl patrný hned druhý den po odbloku, kdy Eva zazářila ve škole. Místo jindy obvyklé pětky dostala jedničku. Učitelce připadala tato změna podezřelá, zavolala si Evu k tabuli a svým postojem a neobvykle rozsáhlým zkoušením prakticky dítě znovu zablokovala.


Povzbuzení od učitele způsobilo "zázrak"


Jedna klientka facilitátorky I. Trnové, pětatřicetiletá Marta při odbloku mimo jiné uvedla: Když jsem chodila do základní školy, učila jsem se průměrně a tak mě překvapilo, když jsem na vysvědčení dostala samé jedničky. Určitě jsem si je nezasloužila a toto nečekané ohodnocení se pro mě stalo povzbuzením, vyvolalo to ve mně to dobré a nastartovalo ve mně pozitivní myšlení, chuť do života a chuť dokázat, že něco umím.


Brýle jako ochrana nebo berlička sebevědomí


Měla jsem tu chlapce po banální operaci s očima, která se nepodařila. Při odbloku se zjistilo, že se Petřík bojí spolužáků a proto chtěl mít brýle, které by ho chránily před bitím, před ubližováním, uvádí facilitátorka. Podle ní si chlapec záměrně zablokoval uzdravení. Mám tu také děti, které chtějí nosit brýle, protože mají pocit, že jsou symbolem důležitosti. Brýle jim zvyšují sebevědomí, dodává I. Trnová.


Koktavost a pomočování


Neláska rodičů mezi sebou, rodičů k dětem nebo rozvody jsou příčinou koktavosti a pomočování u dětí. Tvrdí to I. Trnová. Až ze Slovenska za ní přijel třináctiletý chlapec, který se pokakával. Při odbloku se zjistilo, že když měl tři roky, jeho rodiče se rozvedli. Janko byl citově vázán na otce a tímto se mstil matce. Odblokování pomůže dítěti smířit se se situací a odpustit rodičům. Děti milují oba rodiče, nechtějí, aby se rozvedli, vysvětluje facilitátorka.


Trauma z doby před narozením?


Chtěla bych varovat rodiče, aby zůstali neutrální k nenarozenému dítěti, uvádí I. Trnová. Plod v bříšku vnímá přání svých rodičů a pokud si rodiče přejí děvče a v bříšku je chlapec, chce se rodičům zavděčit a jeho povahové rysy jsou pak zženštilé. Nemusí se jednat přímo o homosexualitu. Měla jsem tu takový případ. Teprve po odbloku se chlapec začal vyvíjet jako kluk. Obdobná situace nastává v opačném případě u děvčat.


Přišla ke mně čtyřicetiletá žena. Celý život žila ve strachu a v depresích. Nic se jí nedařilo. Při odbloku se zjistilo, že při porodu lékaři nevěděli, že se jedná o dvojčata. Když se narodila její sestra, lékaři matku zašili a po několika hodinách sestřička zjistila, že na svět se hlásí ještě jedno dítě. Stres, který novorozeně zažilo, zůstal v podvědomí čtyřicet let. Alena se hned po jednom odbloku cítí jako znovuzrozená, nevěřila, že se dá takhle krásně žít.


Zneužívání dětí


Sexuální zneužití děvčátek vede k nenávisti k mužům a z toho plynoucím problémům v manželství zneužívaného děvčete. Stačí, když děda, strejda, bratr či otec dívku osahává. Maminky by si měly všímat, jak se muži v okolí chovají k jejich dcerám. Po odbloku takovýchto zážitků dochází k odpuštění a žena pak může přijmout svoje ženství, vysvětluje I. Trnová, která apeluje na matky, aby nepřehlížely zneužívání svých dcer. Je třeba si o tom s děvčátky promluvit. Myslí si, že je to špatné, stydí se a bojí, že se jim maminka vysměje.


Rýmy u dětí jsou vnitřním pláčem


Rýma je podle facilitátorky pláčem dítěte, které není vyslyšeno. Může mít sebelepší rodinu, přesto může mít vnitřní pláč, něco, co jej trápí. To se dá zjistit při odbloku.


Každý fyzický problém je odrazem psychického


Podle slov facilitátorky je každý fyzický problém dítěte odrazem psychického. Například bolesti hlavy u dítěte, které jdou metodou ONE BRAIN dobře odblokovat, způsobuje ztráta sebevědomí, sebedůvěry. Pokud se děti stydí rodičů, stydí se projevit své pocity a touhy, znamená to, že jim je dáváno málo opravdové lásky. Bradavice jsou výrazem kypící zloby a hněvivých myšlenek, které vysílá dítě na sebe nebo na druhé. Bolesti zad nebo krční páteře jsou způsobeny stresem na školu a podle I. Trnové se dobře odblokovávají. Stejně tak skolióza je výrazem strachu ze školy. Po odbloku strach ze školy zmizí a páteř se rovná. Pokud rodiče vychovávají své děti s citem, vychovají sebevědomé osobnosti, které mohou dál nést lásku a přeměnu, dodává I. Trnová.


Na odblok celá rodina


K hranické facilitátorce chodí jedna celá rodina se třemi dětmi a babičkou. "Odblokovávám je a vidím, jak rodina kvete. Úžasné je, že všichni pochopili, že chtějí změnu, že chtějí na sobě pracovat," říká I. Trnová. Chodí často a celá rodina prospívá. Děti jsou sebevědomé, vyrůstají v pochopení, prospívají ve škole. Otec má k dětem nádherný vztah a začal postupovat i v práci


.

Vztahy se začnou měnit k lepšímu


Až všichni budou na sobě pracovat, může svět dospět k lepšímu. Po odbloku se vztahy mezi lidmi začnou vyvíjet v porozumění, jako kdyby vytryskl pramen lásky, který zasáhne všechny členy v rodině. Odblokování nesměřuje k obviňování, ale k odpuštění a pochopení a k získání vnitřního kludu. Teprve po poznání něčeho nového může odejít to, co už nepřináší užitek, dodává I. Trnová. (Jména všech klientů byla změněna)