Jste zde


Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - rybí filé s cibulí
Bohumil Přikryl

Jeden přijde domů, otevře lednici a co zjistí? Pusto a prázdno! Ale nezoufá. Popadne rybářský vercajk a odkráčí k nejbližší řece, rybníku či k jiné a zde chci zdůraznit, zarybněné vodě. Nahodí a čeká. Pokud po cestě zakousl něco malého má šanci. Pokud ne, šanci má minimální, ale ani včíl nezoufá. Zajde do nejbližšího hypermárketu koupí filé, přikvačí domů a ukuchtí si tuhle nízkokalorickou baštu.

3 kg filé
10 dkg másla
tvrdý sýr
10 dkg cibule
strouhanka
rajčata
klobásové koření, sůl, pepř

Filé nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané misky vložíme polovinu filé, posypeme do růžova osmaženou cibulkou, osolíme, opepříme a přidáme druhou polovinu filé. Osolíme, opepříme posypeme strouhankou, pokropíme rozpuštěným máslem a pečeme asi 20-25 min.
Na talíři zdobíme pokrájenými rajčaty.