Jste zde


Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - Salát s rukolou a sýrovými knedlíčky
Roman Přikryl

Zdravý a chutný salát lze připravit za pomocí jednoduchých a cenově snadno dostupných ingrediencí. Knedlíčky nepatří jen do polévky, mohou udělat radost i mlsnému jazyku také v dobře připraveném salátu. Pusťme se do něj - tedy nejprve do přípravy.

* 400 g rukoly
* 6 rajčat
* 4 bílky
* 200 g eidamu 30 % vcelku nebo rovnou strouhaného
* 2 lžíce petrželky nebo jiné čerstvé bylinky, jež máte k dispozici
* sůl a mletý pepř
* hladká mouka na obalení knedlíčků
* olivový olej na smažení

Dresing:
* 200 g bílého smetanového jogurtu
* 1 lžíce olivového oleje
* sůl a mletý pepř (nejlépe bílý)
* 2 mladé cibulky nebo šalotky
* 1 lžíce kapary
* šťáva z 1/2 citronu
* cukr na doslazení

Jogurt smícháme s oliovým olejem a najemno nakrájenou cibulkou a kaparou. Dochutíme, osladíme a přidáme citronovou šťávu. Vše pečlivě promícháme a vložíme do ledničky. Mezitím nakrájíme rajčata a zeleninu a vložíme do mísy. Poté si připravíme knedlíčky. Ušleháme z bílků a soli tuhý sníh, vmícháme nastrouhaný sýr, mletý pepř a usekanou pažitku. Ze směsi uděláme kuličky a obalíme je v hladké mouce. Opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a zprudka osmažíme dozlatova. Knedlíčky přitom zdvojnásobí svůj objem. Ještě horké podáváme se salátem s jogurtovým dresingem.



Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno