Jste zde


Jak se dožít 140 let VI.
Stanislav Brázda

Správné stravování

 

Správné stravování je v našem životě stejně důležité, jako žít ve zdravém prostředí, správném prostředí pro nás, či žít v psychické pohodě. Jsem přesvědčen, že např. ke vzniku rakoviny je třeba, aby se sešly tři negativní vlivy: Nevhodná strava, stres, nevhodné prostředí (geopatogenní zóny, radon, kouření, kouř, výpary, umělá vlákna, spreje, nátěry, nevhodné obkladové materiály, nemocná zvířata, atd.)


Problematické je určování geopatogenních zón, které vnímají jen citliví jedinci a některá zvířata (kočka vyhledává negativní zóny a odpočívá v nich, pes se negativním zónám velkým obloukem vyhýbá). Navíc z mé praxe mám vypozorováno, že některé geopatogenní zóny mění svůj směr i tvar (zima-léto), asi jak se mění podzemní toky. Mám zajímavý poznatek: Negativní geopatogenní zóny jsou výsledkem záření ze země (většinou jde o lom hornin, kde je většinou voda), jejich tvar je různorodý, pozitivní zóny jsou výsledkem záření shora a většinou mají kruhový tvar a někdy seskupení do trojúhelníku (podrobněji viz Škola psychotroniky).


Co se týká stravy, vypozoroval jsem zajímavé souvislosti s typem lidí. Proto jsem rozdělil lidi do tří stravovacích skupin.


Největší omezení ve stravě mají lidé podle mne zařazení do třetí stravovací skupiny (cca 25% populace). Tito lidé mají nejčastěji zdravotní problémy v oblasti kloubů, kostí, páteře, trávicí soustavy, cukrovky způsobené dysfunkcí slinivky břišní, atd. Protože v bramborách a jiných potravinách rostoucích v zemi je ze spadu mnoho těžkých kovů, dusičnanů, které se z trávicí soustavy těchto lidí jen tak nedostane, proto musí tito lidé pravidelně (1x ročně) "čistit tělo" a "přijídat" některé vitamíny a minerály ke stravě, protože např. vápník přijímají jen ve spojení s hořčíkem a vitamínem C, a efektivně jen v určitý čas- mezi 13.00 až 14.00 hodin. Nedílnou součástí života této skupiny by měl být pohyb (alespoň 3x týdně 50 minut), jinak dobře nepracuje trávicí soustava (zácpy) a chybí fyzická energie - je ochablá svalová hmota.. Většinou chybí vitamíny a minerály: Vápník 1 Hořčík + vit. C, Karoteny, všechny vit. řady B, C, Fosfor, Měď, Koenzym Q10, Enzymy. U těchto lidí jsem jako první nevhodnou potravinu objevil BRAMBORY! Tato skupina lidí trpí nejvíce ze všech "skupin" rakovinou a je zvláštní, že u těch, kteří měli více karcinogenních látek v těle, než bylo tělo schopné vyloučit -ale měli dostatek Koenzymu Q10, nedostali rakovinu. Fosfor jsem donedávna považoval za nejdůležitější minerál v těle (považuji jej za nejdůležitější "složku paliva našeho lidského motoru", ale nyní i Koenzym Q 10, kterého když je dostatek v těle, zabraňuje patrně vzniku rakoviny, asi i virů včetně HIV.


Druhá stravovací skupina (cca 35% populace) má jídelníček trochu omezen a zdravotní problémy jsou způsobeny cca z poloviny stravou, cca z poloviny stresem. Tyto dvě skupiny tvoří 60% populace. V první stravovací skupině cca 40% lidí jsou zdravotní problémy způsobeny převážně stresem a psychika hraje u těchto lidí dominantní roli. Tito lidé mají většinou problémy se srdcem, oběhovým systémem, CNS, anorexie, nemocí mozku (roztroušená skleróza, Parkinsonova a Alzheimerova nemoc, syndrom chronické únavy, cukrovkou způsobenou zejména dysfunkcí nadledvinek, atd.. Lidé z této skupiny trpí duševními poruchami více, než z posledně jmenovaných dvou skupin. Nedílnou součástí této skupiny lidí je prevence proti stresu (pohyb, hodně světla v místnosti, kde tráví večery, hudební terapie, dodržování biologických hodin (dodržování určité hodiny k ukládání se ke spánku a dodržovat svůj správný počet hodin spánku), správný směr hlavy na určitou světovou stranu při spaní, př. Proti stresové čaje -ve 12.00 a v 17.00, nenosit nevhodné barvy, atd. Většinou chybí vitamíny a minerály: B3(PP), B6, B12, C, Hořčík, Vápník, Fosfor, Zinek, Selen, Koenzym Q10, Křemík.


Tato skupina nemá omezený jídelníček a pro tuto skupinu lidí není dobré být vegetariány. Omezený jídelníček pro ostatní skupiny neznamená, že nevhodná jídla nemají jíst, ale není dobré níže uvedená nevhodná jídla konzumovat častěji, než 1x až 2x týdně.


Všichni by měli "doplňovat vitamíny a minerály alespoň 1x týdně, první skupina má větší spotřebu při stresu, na podzim a v zimě, protože většinou se nám nepodaří jíst tak rozmanitou stravu bohatou na všechny vitamíny a minerály, které potřebujeme. Všem skupinám chybí jód ( při nedostatku jsou problémy u mužů s prostatou, ženy s gynekologickými žlázami, štítnou žlázou, žlázami obecně, Rutin (při nedostatku s karotenem problémy s očima), lecitin (na paměť), vit. C, Koenzym Q10, Enzymy. Při alergiích chybí ( většinou v játrech a tenkém střevě - Fosfor, Zinek, Selen, Jód, vitamíny - C, B. Zjistil jsem, že kdo má dostatek Koenzymu Q 10, nedostane rakovinu. Problém je v tom, že "zablokovaný organismus" (viz kapitola :"Jak vzniká nemoc") tento, ani některé jiné vitamíny a minerály nepřijme! (max. se dostanou do krve, ne do "oslabených orgánů).


Není užitečné jíst vitamíny a minerály samostatně, protože např. když jíme fosfor, máme větší spotřebu vápníku, ale vápník organismus přijme jen s hořčíkem, př. Ještě s vit. C. Podobně je to i s vitamíny řady B, je potřeba je jíst v určitém poměru s jinými vitamíny. To renomované firmy vědí, takže existují od různých firem různá složení ve více či méně správném poměru. Sám jsem několik firem vyzkoušel u klientů a mohu doporučit organizaci, jejíž jsem se po zkušenostech s jejich preparáty stal členem sám, mají zastoupení v ČR, jedná se o přírodní preparáty bez chemikálií, se širokou nabídkou preparátů na srdce, roztroušenou sklerózu, rakovinu až po směsi- extrakty bylin na čištění trávicí soustavy. Je možné, ne nutné stát se jejich členem, ale pro členy mají velké slevy ,1/3 z ceny. Zájemcům mohu poskytnout informace včetně přihlášky za člena, př. doporučit konkrétní preparáty při konzultaci.


Velkou roli ve zdravotních problémech hraje ještě jeden aspekt- léčitelské schopnosti. Přibližně 65% lidí má léčitelské schopnosti, které se projevují zejména tím, že lidé obdařeni těmito schopnostmi se rychleji uzdravují, dožívají se vyššího věku, jejich trávicí soustava se "sama lépe čistí", psychicky se tak snadno "nezablokují", v jejich přítomnosti se většina lidí cítí dobře. Z těchto lidí jsou nejlepší lékaři a léčitelé, i ostatní zdravotní personál.



JÍDELNÍČEK (pouze orientačně, v knize bude tato kapitola rozvedena podrobněji)


První stravovací skupina: jídelníček neomezen


Druhá stravovací skupina - nevhodné potraviny: Vepřové maso, některé tropické ovoce - pomeranče, citróny, banány (způsobují plísně ve střevech), grepy, ananas, mléko, některé mléčné výrobky- tučné sýry, broskve, některé nakládané potraviny, rajčata, většina oříšků (mimo mandlí, kešu a lískových oříšků), sója, světlé pečivo, zrnková káva.


Třetí stravovací skupina - nevhodné potraviny: Obecně jsou vhodné potraviny vypěstované v našem pásmu (brambory jsou dovezenou potravinou z USA!) Brambory a vše, co roste v zemi (je možné pít šťávy z mrkve, celeru), vepřové maso, hovězí maso, mléko, mléčné výrobky (mimo tvarohů a nízkotučných sýrů), veškeré tropické ovoce, čokoláda, kakao, zrnková káva, silné čaje, nakládané ovoce (mimo nakládaného doma), některé (tučné) hlavně sladkovodní ryby, rajčata, okurky, sója a sojové výrobky, špenát, broskve, meruňky, bílé pečivo, živočišné tuky, oříšky (mimo mandlí), tuky obecně, nepřehánět koření, zelená paprika, atd. Mezi vhodné potraviny patří: Zelenina která roste na zemi a nad zemí, ovoce, které roste u nás mimo meruněk a broskví, bílá masa (např. krůta, králík, kuře aj.), mořské ryby, těstoviny, luštěniny, knedlíky, rýže, ovesné vločky, obilniny, vajíčka, houby, rozpustná káva, cibule, česnek, žlutá a červená paprika, když pečivo, tak tmavé, ale nepřehánět, mandle, nať z kořenové zeleniny, atd.



ČIŠTĚNÍ TRÁVICÍ SOUSTAVY


To je nutné pro všechny stravovací skupiny, protože málokdo je schopen přijímat na 100% vitamíny, minerály, energii, takže opět z praxe vím, že "psychicky zablokovaný" organismus i např. "první stravovací skupiny" se není schopen přirozenou cestou zbavit cizorodých a karcinogenních látek bez této "čistící kůry". Proto po "odblokování"- tedy po akupresurách je dobré se níže popsanou metodou zbavit cizorodých a karcinogenních látek. Většinou si náš organismus poradí s těmito látkami do určité výše (12%), Lidé s třetí stravovací skupiny mají v těle od 30% do až 90% těchto látek.


Aplikace čistící kůry je nejefektivnější ráno, od 7.00 do 9.00 hodin. Jako čaje se osvědčily - HEŘMÁNKOVÝ, (heřmánek snese teplotu vody jen 50 stupňů celsia), KOPŘIVOVÝ (ten snese teplotu vody jen 70 stupňů celsia). Tyto čaje je vhodné střídat obden, pít aspoň třetinu litru denně dva měsíce. K tomu je vhodné přidat některý z extraktů nebo čajů z bylin, který sestavuji individuálně, z bylin se opakuje nejčastěji Zlatobýl a Mydlice. Ten se pije 2 kávové lžičky tři týdny (mezi 7.00 až 9.00 hodin), týden přestávka, pak pít dva týdny, opět týden přestávka a pak pít týden. "Čistících čajů" může být více, ale v praxi se nejčastěji opakují výše uvedené. Pro zbavení se karcinogenních látek jsem vyzkoušel více druhů a sestavuji je individuelně, jako základní čistící kůra však stačí výše uvedené. Pro větší účinnost je nutný aktivní pohyb, alespoň 3x týdně 50 minut.




Z knihy Jak se dožít 140 let



Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Stanislav Brázda

Zaměření: Nevyplněno

Kontakt: Nám. 5. května 24, 252 25 Jinočany, Praha-západ
Tel./fax: 257 960 095
Kancelář a objednání: 606 119 600
www.brazda-s.cz

Web: Nevyplněno

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více