Jste zde


Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - tykev zapečená se sýrem
Roman Přikryl

Abychom uspokojili i naše "nemasožravé" čtenáře vybrali jsme tentokrát pokrm vpravdě bezmasý a velmi chutný. Jeho původ lze vystopovat v Bosně a Hercegovině.

tykev (1500g)
hladká mouka (200g)
3 vejce
2dl mléka
tvrdý sýr (80g)
1dl kysané smetany
sůl
1 lžíce olivového oleje

Oloupat tykev a lžící z ní vyškrábnout semena. Nakrájet na plátky. Osolit a nechat chvíli odpočinout, Mouku rozšlehat s vejci, mlékem, solí a olejem ve středně husté těstíčko. V těstíčku namáčet plátky tykve poté je naklást na rozehřátou pánev a usmažit po obou stranách. Usmažené tykve urovnat do hrnce, posypat strouhaným sýrem, pokapat kysanou smetanou a péct v hodně vyhřáté troubě (cca 15 minut). Ihned podávat.
Jako přílohu doporučujeme vařený brambor a čerstvý zeleninový salát.



Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno