Jste zde


Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - Lasagne zapečené s plísňovým sýrem a brokolicí
Bohumil Přikryl

Vážené čtenářky a čtenáři, protože se o mně říká, že mám chlupatější jazyk než hrudník, rozhodl jsem se o některé své kulinářské dobrůtky s Vámi podělit.

Sladká Itálie a její specialita famózní chuti i vůně.

2 stroužky česneku    
sůl     
50 g másla  
0,2 l mléka 
1 ks cibule 
20 g hladké mouky
150 g brokolice        
0,4 l kysané smetany         
mletý pepř     
100 g hlívy ústřičné 
8 plátků lasagní         
15 ml olivového oleje
120 g plísňového sýra

Lasagne uvaříme "al dente", propláchneme a necháme vychladnout. Brokolici spaříme v horké vodě a rozebereme na malé růžičky. Na másle orestujeme cibuli, hlívu a brokolici a ochutíme. Z tuku, mouky a mléka uděláme bešamel, vmícháme houby s brokolicí a polovinu sýra. Touto směsí naplníme lasagne, které zavineme do rolek. Vložíme do zapékací misky, přelijeme směsí nastrouhaného sýra a smetany a zapečeme.

Dobrou sobotní chuť.