Jste zde


Recepty zdravé výživy aneb kuchařka na víkend - Kapr na modro
Bohumil Přikryl

Když Pán Bůh dopustí a štěstí se na nás usměje s pusou od ucha k uchu, vytáhneme z vody pěkného kapříka. Né, že by ten z obchodu byl horší, ale vlastní úlovek je vlastní úlovek. A teď dilema, ne Nerudovské kam s nim, ale naše co s ním. Tady je rada.

1 očistěného kapra
15 dkg kořenové zeleniny
8 dkg másla
1 cibule
bobkový list, nové koření, ocet, sůl

Do hrnce s vodou dáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, cibuli, sůl, ocet, kořní a necháme asi 20 min vařit. Do vařící vody vložíme porce kapra a necháme na mírném plameni vařit 10 minut. Uvařeného kapra opatrně vyjmeme na ohřátý talíř, pokapeme máslem a podáváme s brambory.