Jste zde


Mystická Lenormand: Konečně silná káva zjemněná mlékem
RenataP

Nemůžu se zbavit dojmu, že na tyto karty potřebujete mít opravdu hluboké rozpoložení a speciální chuť. Jako vzít ostrý nůž do ruky a pořádně se opřít do práce. Možná je správným slovem, které ve mně lenormandky vždy vyvolávaly je právě to slovo „ostré“. A to ta původní zpracování, bez pochyby. Tohle nové je o poznání jemnější. Chválím snahu autorů o to přiblížit karty i těm lidem, kteří se jich za normálních okolností tak nějak bojí.

 

Rozhodně tady přichází mystická energie, která je fascinující. A může na každého působit úplně jinak. Zatím to u tarotů jsem si jistá, že působí na každého tak nějak podobně, u lenormandek mi přijde, že na každého člověka působí úplně jinak, každému chutnají jinak. A každý s nimi pracuje jinak, takže i informace, které si z karet získáte, budou pro každého jiné…

Jak vzrušující!

Když tedy odhlédnu od vlastního strachu z těchto karet, či spíše od obav, respektu a toho, že jsou pro mne opravdu neznámé a řízné podobně jako ty cikánské karty, tak přicházím ke zcela novému vykladačskému zážitku.

A mám chuť ho sdílet spíše jen sama se sebou a jen tak se usmívat, protože na rozdíl od tarotu, tyhle karty mají mnohem jasnější poselství. A tak to, co vám řeknou lépe čas ukáže, jestli se stane.

S časem se totiž Lenormand vůbec nemaže

Mnohé karty mají dokonce časové určení. Do týdne, měsíc, daleká budoucnost. Můžete spekulovat s čísly, s daty, s přibližným časem naplnění toho, co karty slibují – to už je hodně na intuici, jak budete úspěšní, někdy totiž tyto časové informace roli hrají, někdy nehrají.

Kdo chce konkrétnost - dostane ji! Natvrdo!

A kdo chce jemnost, najde v obrázcích dost měkounkých míst, do kterých se schovat se svou intuicí a v textech dost volného prostoru pro vlastní improvizaci.

O autorce:

Regula Elizabeth Fiechter se narodila v roce 1953 a vyrůstala v Bernu. Již mnoho let žije v západním Švýcarsku. Vzděláním učitelka jazyků, diplomovaná andragožka, astroložka, žurnalistka. Věnuje se malířství a působí jako médium. Věštecké karty Lenormand ji fascinují již přes dvacet let.

Urban Trösch, se narodil v roce 1954 v Curychu. Žije a pracuje od roku 1968 v Bernu. Je známý svými obrazy plnými fantazie, které maluje pastely a vaječnou temperou, a jeho díla jsou mezi soukromými sběrateli vysoce ceněna. Výstavy ve Švýcarsku i v zahraničí. Námět i pracovní postup je pro něj jako životní harmonie. Mystickou Lenormand namaloval podle zadání autorky.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

RenataP

Zaměření: Nevyplněno

Kontakt: Nevyplněno

Web: Nevyplněno

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více