Jste zde


Reiki - potíže po zasvěcení. Jak na ně? - 3. díl
Lucie Matalová

Reiki - potíže po zasvěcení. Jak na ně?

V tomto článku rozeberu poslední kategorii možných potíží po zasvěcení do energie Reiki. Jedná se o případy, kdy žák ještě nebyl připraven a definitivně rozhodnut a přesto naladění proběhlo. Bohužel se stávají i takové případy. V takovém případě je pomoc složitější a výsledky nejsou zaručené ani nepřichází brzy. 

 

Problémy po zasvěcení jsem v úvodním textu zjednodušeně rozdělila takto:

  1. Díky zasvěcení Reiki došlo k rozpuštění bloku/ů a dochází k detoxikaci. Očista probíhá často na úrovni případného bloku a poukazuje na jeho význam. (článek na toto téma najdete zde)
  2. Nedošlo k řádnému uzemnění po zasvěcení. (článek zde)
  3. Žák ještě nebyl na Reiki připraven.

Občas se stane, že v masážním salónu člověk využije nabídky Reiki masáže a při každé návštěvě je přemlouván k účasti na semináři a iniciaci. Takový Mistr Reiki - masér ošetřovanému často tvrdí, že cítí, jak zasvěcení prvního stupně potřebuje, že je to pro něj to pravé a pomůže mu to v jeho životních obtížích. Pokud tlak trvá, někteří lidé se přes pochybnosti podvolí a následkem mohou být právě podivné zdravotní a emoční problémy, které mají poměrně dlouhého trvání. Pokud tyto řádky čte někdo, kdo o zasvěcení uvažuje, ať si prosím zapíše za uši, že chtít zasvěcení musí on sám a opravdu z hloubi srdce. Musí si být naprosto jistý, že chce začít pracovat s Reiki. To je první krok. Za druhé je třeba začít hledat svého Mistra Reiki a vybírat opravdu pečlivě.

Pokud patříte do kategorie zasvěcených tak trochu proti své vůli - holt, co se stalo, nejde odestát. Zasvěcení nelze zrušit ani odebrat. Žádným způsobem. Nyní je třeba chytit otěže vašeho života pevně do rukou a začít problémy řešit. V prvé řadě kontaktujte Mistra Reiki, u kterého jste zasvěcení obdrželi a vysvětlete mu situaci. Sdělte mu také, že se domníváte, že vás do zasvěcení „natlačil“a že jste si nebyli tímto rozhodnutím úplně jistí. Pravděpodobně se mu tato informace nebude líbit. Na to ale nehleďte. Stále je tu možnost, že vám poradí, co dělat a pokusí se pomoci. Určitě to zkuste, i když se vám do toho nejspíš nebude chtít.

Řešení potíží po zasvěcení “nezralých” žáků bývá nejsložitější ze všech tří kategorií. Záleží hodně na typu potíží a jak moc intenzivně narušují váš běžný život. Pokud jste dříve chodili na terapii Reiki a zaznamenávali pozitivní výsledky, doporučuji v tom pokračovat. Současně je třeba smířit se se stavem, ke kterému došlo a odpustit si fakt, že jste se nechali manipulovat. Pokuste se situaci dokonale přijmout a sami sobě vyslat energii odpuštění a lásky. Poděkujte za poučení, které se vám díky momentálním potížím dostalo. 

Velkým pomocníkem je meditace. Ta může velmi výrazně pomoci a ulevit. Další možností je praktikování metody Ho ’opono pono. Pokud se stále nedostavuje výsledek a potíže přetrvávají, můžete dále vyzkoušet například kineziologii nebo EFT. Buďte ovšem obezřetní. Na výběr terapeuta doporučuji aplikovat podobná kritéria, jaká jste dříve měli použít při volbě Mistra Reiki. Na vás je také rozhodnutí, zda se vydáte na cestu Reiki a budete ji používat. Pokud bych měla vyslovit své osobní doporučení, tak říkám ano. Ošetřujte sebe i své blízké.

Neberte prosím tento text za vyčerpávající návod postihující všechny oblasti týkající se problémů po zasvěcení Reiki. Každý jsem jedinečná individualita a potřebujeme individuální laskavý přístup. Jedná se o inspiraci k řešení konkrétních situací a věřím, že se najdou tací, kterým moje tipy pomohou.

 

Hodně radosti a krásných zážitků s Reiki bez obtíží přeje

Lucie Matalová




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Lucie Matalová

Zaměření:

Reiki, tanec

Kontakt:

Pro dotazy pište na e-mail: lucie@reiki-lucie.cz

Web: www.reiki-lucie.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora