Jste zde


Reiki - potíže po zasvěcení. Jak na ně? - 1. díl
Lucie Matalová

Reiki - potíže po zasvěcení. Jak na ně? - 1. díl

Po absolvování semináře Reiki vás stále bolí hlava. Nebo naopak máte pocit, jakoby vaše hlava nepatřila k tělu a létala kdesi v prostoru. Jste dezorientovaní a unavení. Nemůžete usnout. Možná vás také přepadla z ničeho nic angína, rozbolelo koleno, oko, ucho či jste si vymkli kotník. To jste opravdu nečekali. Pro zasvěcení jste se vydali kvůli zlepšení zdravotního stavu, vnitřní harmonii psychické i fyzické, posunu na duchovní cestě nebo proto, že chcete díky Reiki pomáhat někomu blízkému. A teď tohle! Proč se to děje? Co s tím?

 

Za dobu své praxe Mistra Reiki jsem se setkala s různými potížemi, které následovaly zejména po zasvěcení prvního stupně. Mám dojem, že mezi Mistry Reiki se jedná o trochu tabu téma, protože popisem možných neduhů by mohli odradit své potenciální žáky. V tomto textu nebudu rozebírat zdravotní problémy, které přichází před seminářem, poněvadž tyto bývají jiného charakteru. Zaměřím se na nepříjemnosti, které občas přijdou bezprostředně po zasvěcení. S výše zmíněnými problémy za mnou přichází bohužel nejvíce žáci jiných Mistrů, kteří si nevědí se svým stavem rady. Přičítám to technikám a práci s žáky po zasvěcení, které pomáhají “usadit” energii Reiki v těle zasvěceného a “sžít se s ní”. Domnívám se, že na některých seminářích se tyto techniky nepoužívají. Rozhodla jsem se tedy podělit o své zkušenosti a dát tak tipy ostatním Mistrům Reiki a samozřejmě též žákům, kteří různými zdravotními obtížemi prochází.

V zásadě lze říci, že potíže jsou trojího druhu:

  1. Díky zasvěcení Reiki došlo k rozpuštění bloku/ů a dochází k detoxikaci. Očista probíhá často na úrovni případného bloku a poukazuje na jeho význam.
  2. Nedošlo k řádnému uzemnění po zasvěcení.
  3. Žák ještě nebyl na Reiki připraven.

V prvním případě se jedná většinou o potíže typu angína, bolavá část těla, emoční nestabilita a podobně. Zde pomůže čas a poctivá práce s Reiki nejlépe každý den. Po prvním zasvěcení zpravidla nemáte příliš možnost ošetřovat druhé lidi, proto co nejvíce praktikujte sebeošetření. Léčit můžete také květiny či domácí zvíře. Potíže by měly postupně ustupovat a brzy se vytratit. Je obvyklé, že po zasvěcení Reiki bývá člověk poněkud citlivější na energetické vjemy z okolí. Cítí se zranitelnější. Časem dojde taktéž k usazení tohoto jevu, i když vyšší vnímavost vůči energiím zůstane již stále. Ta ovšem nebude pociťována jako zranitelnost.

Současně je vhodné zkusit rozklíčovat blok, který byl díky Reiki rozpuštěn. V České republice existuje několik knih, které se zabývají psychosomatikou. Je důležité k nim nepřistupovat jako k dogmatu, ale spíše jako k inspiraci. Pokud vás tedy začne po zasvěcení bolet v krku, může to například znamenat potíže v oblasti páté (krční) čakry. Na řadu tedy přichází otázky typu: Jste si jistí, že svobodně vyjadřujete své pocity a potřeby nebo naopak zbytečně nezraňujete slovně své blízké?  Přečtěte si více přístupů a pokud ucítíte, že právě ten či onen výklad zdravotního problému s vámi jaksi vnitřně rezonuje, jste na správné adrese. Vždy ale mějte na paměti, že cesty k výkladu nemocí jsou složité a velmi individuální. Neexistuje žádná jednoduchá tabulka, která bude platit vždy a na všechny. Pokud se vám blok podaří zpracovat současně na mentální úrovni, dojde k rychlejšímu ústupu problémů.

V každém případě je současně vhodné kontaktovat svého Mistra Reiki a situaci s ním probrat. Pro něj je to důležitá zpětná vazba a pro vás šance získat dobrou radu či ošetření Reiki, které vám taktéž může pomoci.

O dalších dvou kategoriích si můžete přečíst již brzy v dalších článcích.




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

Lucie Matalová

Zaměření:

Reiki, tanec

Kontakt:

Pro dotazy pište na e-mail: lucie@reiki-lucie.cz

Web: www.reiki-lucie.cz

Telefon: Nevyplněno



Další články autora