Jste zde


Chcete skutečně zhubnout?
Jan Urbánek

Je s podivem kolik lidí si v dnešní době přeje změnit své tělo. Existuje nespočet technik, cvičebních programů a preparátů, "zajišťujících" dokonalou postavu. Vidíme to dnes a denně - firmy profitující na lidské hlouposti a dezinformovanosti. Ponechme však veškerý profit společností na tomto místě a pohleďme na tělo jako na odraz. Odraz naší vlastní mysli.

 

Bylo by nanejvýš komické odvážil-li by se někdo v dnešní době vidět tělo a mysl jako dva oddělené celky. Přirozeně, že naše tělo je úzce spjato s našimi duševními pochody.


Ano, s přesně s těmi, které nás provázejí každý den od rána do večera. Každý z nás má představu o tom jaký by chtěl být a zároveň jaký ve skutečnosti je - stačí se podívat do zrcadla a jasně vidíme patrné rozdíly. A tyto rozdíly nám způsobují velmi, velmi nepříjemné pocity… Ostatně, právě ty Vás přivedly na tyto stránky. Je to "neláska" ke svému tělu, jenž vás pohání na cestě k dokonalosti. A právě ona nespokojenost vám zabraňuje dostát vámi kýženého cíle. Je to takový začarovaný kruh. Ptáte se proč? Protože zde platí zákon pozitivního úmyslu. Ten však platí tehdy, je-li provázen příjemnými pocity. Jednoduše - do té doby, než se naučíte mít rádi sebe samotné, takové, v jaké formě se nacházíte, bude pro vás vaše tělo nepříjemným společníkem, který vám bude, co chvíli komplikovat život.


Klidně dělejte dál pro zhubnutí to, co doposud, ale přidejte ke svému programu ještě něco - povídejte si se svými stehny, zadečkem, bříškem - prostě s čímkoliv, s čím jste doposud byli nespokojeni - říkejte jim, že je máte rádi za to, co pro vás dělají a berte je jako partnera. Mazlete se s nimi. Obdivujte je. Možná to zní zcela absurdně - obdivovat, co se nám nelíbí!? Věřte mi a sami uvidíte ten zázrak proměny! Nejenom, že vaše tělo stane pružnějším, pevnějším a hezčím na pohled, ale především se budete cítit absolutně svobodní, zdraví a šťastní…


Milovat věci libé oku je velmi snadné - výzvou pro nás všechny zůstává naučit se MILOVAT TAKOVÍ JACÍ jsme. A věřte mi, že zvládnete-li tento krok, perfektní tělo plné energie a vyzařující radosti Vás nemine…


Mnoho úspěchů na cestě ke Kalokaghatii Vám ze srdce přeje Urbánek Jan.




Uvedeno ve spolupráci se serverem www.celostnimedicina.cz