Jste zde


Štíhlá a spokojená se svým tělem
Sofie Danae

Štíhlá a spokojená se svým tělem

Ne, proboha, neděste se! Vážně vám teď nehodlám doporučovat jíst syrovou neochucenou zeleninu, denně trápit své tělo až z vás bude pot lít, či pro ještě větší efekt se balit do igelitů! Vše je mnohem snažší a příjemnější, veřte mi!

 

Pokud vás tento článek zaujal, jistě máte za sebou už spoustu "osvědčených" diet od tukožroutské polévky až po dny hladovění s prášky, které potlačí vaši chuť k jídlu. Pár kilo jistě shodíte ale pak to prostě nevydržíte a logicky jíte s ještě větší vervou než předtím. Máte pocit výčitek a frustrace z opětovného selhání a proto si předepíšete dietu ještě drastičtější a cvičíte do ještě většího úmoru. Ale zase to nevydržíte a… Bludný kruh, jehož výsledkem jsou přibývající kila a deprese z toho, že nejste schopná zhubnout.

Jenomže takto se zhubnout nedá!

Vím to, protože jsem pomocí diety založené na kombinaci stravy (známá jako Kořínková) zhubla bez problémů 35 kilo! Tak, teď si říkáte, ta ženská si šíleně protiřečí! Nikoliv. Zhubla jsem, protože jsem věřila, že to dokážu. Nemyslela jsem na to co jím, byla jsem spokojená jak kila pomalu ale jistě ubývala a kupovala jsem si vždy o číslo menší oblečení než by mi v té době padlo. Jak jsem si ho zkoušela a nakonec mi bylo, chtěla jsem být ještě štíhlejší a koupila si zase o číslo menší oblečení. Až jsem se jednou podívala do zrcadla a i když tu a tam pár kilo ještě na shazování bylo, byla jsem se svým tělem spokojená. A přestala jsem hubnout.

A pak jsem zkoušela jednu dietu za druhou ale už to nešlo. Měla jsem nějaký blok který mi bránil v tom, aby se mé tělo nadále tvarovalo. Trápila jsem se a byla se sebou nespokojená. Pak jsem to pustila z hlavy, řekla jsem si že život přece není o dietách a dokonalé postavě. Začala jsem jíst na co jsem měla chuť a pomalu jsem začala hubnout. Nijak moc, ale kila, která jsem přibrala při depresích z toho, jak nemůžu zhubnout, hladce sletěla dolů. Začala jsem tedy držet dietu abych pokračovala v hubnutí, ale copak se to stalo - váha se zastavila, opět se dostavily deprese a já začala jíst a přibírat. Vždyť to nemá logiku!

Ale má. Dlouho jsem to nechápala, pak jsem pochopila. Ne, nepřišla jsem na to sama, ale přečetla jsem si báječnou knížku Jak myslet štíhle od Debbie Johnsonové .

Víte v čem je problém? Trápíte se a nenávidíte své tělo! V televizi vidíte štíhlé dlouhonohé modelky a v tu chvíli se nenávidíte ještě víc. Nenávidíte sebe samu za to, že jste nemožně tlustá a absolutně neschopná s tím něco udělat. No a právě toto slyší vaše podvědomí: jsem tlustá. Proto nemůžete zhubnout. Vidíte sama sebe pouze jako tlustou a nemožnou a vaše tělo je tedy naprogramováno vaší myslí na to být tlustá. Neumíte sama sebe vidět jako štíhlou. Moje rada: naučte se to! Naučte se být štíhlá a myslet štíhle! Pokud si budete říkat jsem štíhlá, nepotřebuji držet hloupé diety a budu jíst to, na co mám právě chuť, pak vaše tělo bude takové, jaké bude ve vašich představách a aniž se budete trápit, vytvaruje se a bude tak štíhlé, jaké si ho přejete.

Ta zázračná přeměna vašeho těla nastane zcela přirozeně poté, co vaše mysl bude spolupracovat s vaším tělem na vaší představě štíhlosti. Je vědecky prokázán fakt, že mysl dokáže ovlivňovat stavbu buněk. Buňky ve vašem těle se neustále obnovují a 99 % z nich ještě před rokem neexistovala. Není tedy jediný důvod k tomu, proč byste svou myslí nemohla ovlivnit svou tělesnou schránku (tedy samozřejmě že se z malé boubelky nestane vysoká Claudia Schiffer ale máte na to zeštíhlet svůj pas i nohy, svou myslí si vytvarovat krásnější ňadra, zpevnit bříško i zadeček).

Jistě znáte spoustu lidí, kteří jí kdykoliv cokoliv a přitom nemají absolutně problém se štíhlou linií. A říkáte si: ten či ta má ale štěstí! Ale v tom to není! To štěstí máme všichni! Naše tělo si umí říct co potřebuje a my se jen potřebujeme naučit mu naslouchat a hlavně věřit. Pokud máte chuť cpát se od rána do večera koblihami s marmeládou či zmrzlinou, udělejte to! Ale věřte mi, že to dělat nebudete. Proč? Protože můžete! A přitom si brzy uvědomíte, že to nepotřebujete. Naučte se myslet štíhle a vnímat pocity svého těla a brzy zjistíte jak je vašemu tělu a tedy vám skvěle po výživných potravinách, které nemají prázdné kalorie, ale dají vašemu tělu dostatek energie, které potřebuje. Zjistíte, jak skvěle se cítíte po hodině aerobiku či tréninku v posilovně. Je dokázáno, že tělesným cvičením se uvolňuje do krve prvek zvaný endorfin, který se též nazývá hormonem štěstí, protože se po něm opravdu cítíte šťastně a uvolněně.

Milujte své tělo a ono vám bude naslouchat! Věřte svému tělu a zmizí pocity frustrace a deprese ze selhání! Myslete štíhle a budete štíhlá!